Benodigdheden 1b
 

                 
 

 

Easy eye rijgnaald
Dit is een handige naald om te rijgen. Je kunt het oog wijd open maken zoals je op de linkerfoto kunt zien.( Ik heb er even een dekseltje van een kokertje tussen gezet, zo kun je zien hoe groot het oog is) Deze naald is niet geschikt om patronen mee te rijgen. Je kunt er wel goed veel kralen achter elkaar mee rijgen en ook kun je goed met dikker draad rijgen.

 
                 
 

 

 

Kralenrijgnaalden
Dit zijn heel slappe kralenrijgnaalden gemaakt van draad dat gedraaid is. Er zit een rond oog aan dat je plat kunt knijpen zodat het goed door de kraal kan, je kunt het oogje weer openmaken en de naald dus weer gebruiken. Soms zijn deze naalden ontzettend handig. Er zitten 12 naalden in een pakje.
Kijk ook bij Rijgtips

 

 

 

             
 

 

Korte rijgnaalden
Dit zijn stevige korte rijgnaalden. De lengte van de naalden is 3 cm, korter vind ik zelf niet zo prettig. Deze naalden gebruik ik als ik met nylondraad van 0,20 mm rijg.
Zoals je ziet hebben naalden ook nummers.
Hoe hoger het nummer hoe dunner de naald
 

     
 

 

 

 

 

 

   

 

 

  (Patroon) rijgnaalden
Deze naalden gebruik ik om patronen mee te rijgen. Het zijn stevige naalden, hoewel er mensen zijn die na 1 ketting rijgen al een paar naalden stuk hebben. Ik rijg al meer dan 2 jaar met hetzelfde pakje naalden. Goede kralenrijgnaalden hebben geen verdikking bij het oog zodat ze makkelijker door een kraaltje gaan. De lengte van deze naalden varieert van 5 tot 5,5 cm. Dit is een mooie lengte om patronen te rijgen. Deze naalden heb ik gekocht bij Door "t oog van de kraal in Utrecht. Helaas bestaat deze winkel niet meer maar bij
www.kralenwerk.nl kun je verschillende soorten naalden kopen.
 
                 
 

  Deze naalden van Prym zijn ook heel geschikt om patronen te rijgen.
 
     
                 
                 

 

1    1a   1b    2   2a    3    4    5    6

terug naar overzicht gereedschap en technieken